17.03.2009

Korkmaya Hazır Olun!


türk sineması adına yeni ve umut verici bir gelişmeyi duyurmaktan kıvanç duyarım. yerli paris hiltonumuz (google'da görsel aratın anlayın olayın ciddiyetini. "ilgili aramalar: paris hilton" yazıyor google bile), ablasının bir tanecik kardeşi helin avşar bir korku filmiyle karşımıza çıkacakmış pek yakında.

buradan yırtınız

efendim filmimizin adı metro ve konusu da, her durakta ayrı bir dehşet yaşayan bir kadının maceralarıymış. sanırım yapımcılar, ünü yedi düvele yayılmış istanbul metrosunun haşmetini göz önüne almış, "lan tam izleyenler korkacağı sırada biter bu film, altı üstü kaç durak var oğlum :(" diye düşünmüş olacaklar ki, bizleri doğal haliyle korkutacak helin hanımı seçmişler bu rol için. ben çok zekice buldum bu davranışı.

gerektiğinde nasıl levent kırcalaştığımı da kanıtlamış oldum sanırım böylece.

17 yorum:

shadowboxer dedi ki...

bence metroya gerek yok, helin yeter.

kaba şimşek dedi ki...

öyle yapsalardı rolü kabul etmezdi bence. o yüzden metroya da koftiden rol vermişler. yazık, hakkı yeniyor metronun.

Emre A dedi ki...

yapımcısı kimmiş sadettin saran mı sdlkfjsdlkfsdjlk bence helin'i küçümsüyorsun k4nk4. shadow'a katılıyorum birkaç küçük estetik operasyonuyla metroyu kendisinin oynayacağına inanıyorum ben de. böylelikle rol için 40 kilo alan/veren o halivud oyuncularına da kapak yapacak. hayatının geri kalanına da metrobüs olarak devam ederartık popüler nasısa sever slkjdlfkdsfjlk.

kaba şimşek dedi ki...

kilo kısmı okey de boyu nası ayarlıycak kanka? rolü için yirmi santim uzayan holivudlu var mı? mesela, yao ming'in hayatını oynasın diye ceki çen'i uzatabiliyorlar mı?

metrobüs kısmını devam filmi olarak düşünüyorlarmış ama önce ilk filmin alacağı reaksiyonu görmek istiyorlar. serinin devamı için finüküler (nasıl yazılıyor lan bu?) de adaylar arasında.

ilk filmde en kanlı sahne mecidiyeköyde olacakmış. aktarmaya yetişmek için birbirini ezen çalışan insanlar falan :(

Emre A dedi ki...

kanka ışık oyunu diye bişi duymadın mı ya yazık sdlkfjdsflksdjlk

kaba şimşek dedi ki...

leyzır pointırla kedi delirtmece var onu mu diyosun? slkdjfldksfjlsdf

Emre A dedi ki...

sdlkfjsdlkfsdjlkdsljk

dilemma dedi ki...

sıkıyorsa halkalı / sirkeci hattı var usta... yiyorsa orda çeksinler... :)

kaba şimşek dedi ki...

ooo eğer olay sirkeci halkalı hattı olursa senaryoya gerek yok zaten. o hattın kendisi bir macera zaten. bunu, en basitinden menekşe ya da soğuksu istasyonundaki havayı koklayarak bile anlarsınız. bir insan, menekşe ya da soğuksu istasyonuna giderse şayet, sanmıyorum ki trene binecek cesareti bulsun kendinde. topukları götüne vura vura kaçmazsa adam değilim! kaçarlar. insan olan kaçar. o ne gizem, o ne gerilim arkadaş! yok böyle bir şey!

işte türk sineması bu yüzden kaybediyor. adam hala gidiyor korku filmi çekeceğim diye hortlak mortlak saçma sapan işlere girişiyor. ben buradan söylüyorum! menekşe istasyonu, olmadı soğuksu... al sana gerçek gerilim! safi heyecan fırtınası!

dilemma dedi ki...

1983/1993 aralığında okul msü. resim tahsili ve diğer iş güç sebebiyle kimi zaman soğuk su kimi zaman da florya / sirkeci hattını kullanmış bir kişi olarak bu dediklerinize daha ne eklenebilir ki :))) sayın kabaşimşek ... aralardaki istasyonlarda da daha sonraki zamanlarda daha da çoook seyahat ettiğimi de eklemeliyim... sanırım 1996 ya da 1997 tarihlerinden sonra da işim düşmedi oralara ama şimdi de ne halde olabileceğini de tahmin edebilirim... gece 12 son trenlerine yetişme heyecanlarım tatlı birer anı olarak kaldı...

kaba şimşek dedi ki...

slumdog millionaire filmindeki trenler, o hatta kullanılanların aynısı. tabi hala değişmediyse. zira yıllardır o hattın tamamen yenileceğine dair rivayetler var.

ben sözkonusu hatla ilişiğimi zannederim 95 yılında kestim. en son o zaman dersane dönüşü kullandım bir iki kez.

fakat daha da eskilerden kalan bir takım gereksiz bilgiler geldi aklıma. mevzu bahis hattımız 18 istasyondan oluşuyor. arası en uzun iki istasyon yeşilyurt - bakırköy (bu ikisinin arasına bir ataköy istasyonu yapılacaktı ne oldu bilmem). en kısa mesafe de bakırköy - yenimahalle arası. o zamanlar karne hediyesi olarak alınmış casio saatimle böyle gereksiz ölçümler yapardım slkjflskdfjls.

şimdilerde geç vakitlerde soğuksu istasyonu dolaylarında gölün kenarını kafa dinlemek için kullanıyorum. bir ara inceleyeyim istasyondaki gelişmeleri :)

dilemma dedi ki...

benim çocukluğum da yeşilyurt'da geçmişti... (subay lojmanları)dolayısı ile 70'li yılları da katınca benim hikayeler çoğalıyor... çook başlarda sanırım 5 yaşında falandım zeytinburnu istasyonunda biyerlere atılmış tranvay hurdaları vardı epey durdular orada... ünversiteye başlayınca 1983'te florya da aileden bağımsız 93'e kadar takıldım... tek birşey söyleyeyim sadece 1 kere halkalıya gittim meraktan çok doğal olarak hatırlamıyorum ama küçükçekmece ve soğuksu'da çok ziyaret ettiğim yerlerdi soğuksudaki o gölün ortasındaki ada vardı ve bir ay kadar orada da ikamet etmiştim...
oradaki anılar çook feciydi...neyse...

kaba şimşek dedi ki...

adada mı ikamet ettin? nasıl? ve ne adası? ben otuz yıldır o civardayım üzerinde yaşanacak bir ada görmedim :) ama sular çekildiğinde bir cami minaresinin göründüğüne dair bir efsane var onu biliyorum :))

dimple dedi ki...

işleri güçleri yokmu bunların ya öff yaa :p

tiyetir dedi ki...

helin hanim hicbisi yapmasa da su fotodaki saciyla ve surat ifadesiyle otursa yeter altima etmem icin vallaha... arkada da kirmizi fon; romero hasetinden catlamazsa serefsizim!
romero demisken, bi zombi filmi mi cekseydi acaba diyorum. soyle insanlari canli canli yerken tepeden toplanmis iki at kuyruguyla?
filmin adi da hazir: hombie metroda!

POSTACI dedi ki...

O zaman dedikodu yapalım birazcık. Helin avşar bayanı yönetmen ve senarist tan tolga beylerden tecavüz sahnesi istemişler bu film için. E napsın, yazıvermişler hemen. Yalnız biraz "hard" olmuş olacak ki bu sefer de dublör istemiş.
Haağğ ayrıca fikret kuşkan da rol alacakmış bu filmde ama helin bayanının oynayacağını duyunca vaz caymış.
Bu kadar bitti. Oh rahatladık

kaba şimşek dedi ki...

böylelikle gazetelerimizde kendisinden bahsedilirken "türkiye'nin monica belluci'si" diye bir tanımlama yapılır diye hesap etti zaar. ki yapılır da. allah kahretsin, hazırlık yapmak lazım ki o gün ülkeyi terk edeyim!