3.06.2009

Terminator: Salavat Getir Pezemenk

Öncelikle bana bu kalbi kadar temiz filmi özel gösterimde -üstelik ücretsiz- izleme şansını sunan Ekşi Sözlük (İlk defa bi işe yaradı demek istiyorum delicesine.) ve MARS Entertainment Group'a teşekkür ediyorum. Şarap içmek ve antraktsız izlemek ayrı güzeldi.


Aşağıdaki yazı spoiler içeriyor haliyle. O yüzden okumayacaksan, filme git. Paranın boşa gittiğini hissetmeyeceksin. Hissedersen de senin "sinema" algına sokayım ben sdlfkjsdlk.


Filme gelirsek, yönetmenlik açısından çok hasta sahneleri vardı. O giriş sahnesi, özellikle John Connor'ın helikopter düşüş sahnesi, sinema tarihinde denenmemiş bir boktu sanırsam. Bunun gibi çok sağlam başka sahneler de var ama hepsini anlatıp piç etmeyeyim. McG gibi buna en yakın yönetmenlik denemesi "Charlie's Angels: Full Throttle" olan bi mal için genel olarak iyi bir film çıkmış. Tartışmasız derecede vasat üstü. Yönetmenliğini sevdim, çıkar onu bebeğim, hadi gel bize gidelim sdlfjsdflk. Vermiş coşkuyu vermiş coşkuyu. Hollywood klişelerini elinden geldiğince törpülemiş. Patlattıkça patlatmış. Gerçi bakış açısına göre ciddi bir sorun da söz konusu olabilir. Zira bir John Connor filminden çok Marcus Wright filmi olmuş gibi. Önüne geçmiş. Yani filmi iyi ama böyle de bir durum var.


Christian Bale yine şahaneydi. Bana benziyor tam bi badass! Tek kusuru burnunun sağ gözüne yakın olan kısmındaki et beni bence. Onu aldırsa kral adam. Hayvan gibi perdede büyüyünce Christian Bale oluyor sana İzzet Altınmeşe. Döktürmüş diyebilirim ama, kolpa sahnesi yok. Kaç para aldıysa hakkını vermiş. Bu filmde John Connor'ın nasıl bir karakteri olduğunu, bulunduğu yere nasıl geldiğini anlatmışlar. Sıradaki filmlerde, tanıdığımız ve artık merkezdeki John Connor'ın faaliyetlerini izleyebiliriz bence. Diğer oyuncular da iyi gayet. Sıçan yok. Hıncal gibi tek tek övmeyeyim. Yalnız Bryce Dallas Howard her geçen gün daha da taşlaşıyor galiba.


Tabii filmin goygoy kısmı da çok. Gönülden bağlıyız diye seviyoruz, yoksa çok batar. Senaryonun zeka seviyesini düşük tutmuşlar epey. O yüzden biraz moron gibi ilerliyor ama göz dolduran sahneleri ile bunu örtüyor. Misal sinyal geyiğini yemeleri çok saçmaydı. Ben duyunca "Hadi len ordan..." dedim ama onlar yedi. Mıknatıslı mayınlar müthiş fikir fakat. Sırf onlarla aslında bütün şehirleri kurtarabilirler. Bence yanlarında taşımalılar 20 kiloluk silahlar yerine. Mıknatıs olayı üzerinde dursunlar yani. T3'te görmüştük ama aktif olarak kullanmak gelmemişti aklıma. Yalnız Marcus Wright'ın Skynet kontrol çipini çıkarma olayı, Kyle Reese'in yerini bulurken ağ bağlantısının kesilmemesi falan çok tıraştı. Olmayacak işler bunlar. Yüzdü lan adam sdlkfjsdlkfjs batmadı o metal yığını. Ne diyeyim daha. Bu arada "Terminator: The Sarah Connor Chronicles"tan hatırlayacağınız şu özel mermilerden de kullanmıyorlardı nedense. Skynet'in tank üretmeme sebebini anlamak da güç. Ya da düzenli orduya geçmeme sebebini. Ki savunma amaçlı tasarlanmış bir yapay zekadan bahsediyoruz. John Connor'ı kıstırmış içeri, hala 1 tane T-800 gönderiyor yok etsin diye. "Bak bakim beğencen mi. Yeni bu ben yaptım hehehe..." der gibi. Hani bırak birkaç terminator göndermeyi, John Connor orada, o bloğu olduğu gibi havaya uçurması gerekirdi. Kaybedeceği birkaç tenekenin hesabını yapacak değil ya? Yapıyor demek ki. Havaya uçurmayı geçtim, alıyor o duvara fırlatıyor tutuyor buraya atıyor. Yahu kırsana kafatasını beynini çıkarsana? Yok. Oynıcak illa. Direnişçilerin o helikopterleri uçakları mühimmatı nerede ürettiğini de ben ayrıca merak ediyorum. Yani böyle devam etsek sabaha kadar abuk sabuk bin tane şey buluruz. Her şeyi bi kenara bıraksan, en değerli adam John Connor, bok yedi başı gibi her bokta en önde gidiyor. Moto-Terminator'lar çok güzeldi.


"Metal"e doyduğumuz bi film bu lafın özeti. Terminator sevmeyenler/bilmeyenler zaten ilgilenmeyecektir. Fanatiklerse "T3'e bile gitmiş adamım lan ben..." deyip gideceklerdir. Hem T seven hem de sinemada izleyip izlememe konusunda kararsız olan varsa, "Git izle mutlaka olm." diyorum sadece. Metal evladı olan gider izler.

Üçlemelerin hep ikinci filminin müthiş olduğuna inanan bi kişiyim, onu bekliyorum artık.

21 yorum:

elphaba dedi ki...

christian'imin et benine laf edeni et benleri kovalar!

Travis and Tyler Durden dedi ki...

FİLMİ İZLEMEDİM O YÜZDEN OKUYAMAM. KİRİSTİYAN BALE NİN OYNADIĞI TERMİNATÖRE GURBAN OLURUM, GADASINI ALIRIM AYRICA KLASDKLJASD

Emre A dedi ki...

@elphaba

bokumu yersin sdlfksdjlk

@travis

sdlkfjsdlkfsdjlkfkjsdfslkjf

kaba şimşek dedi ki...

üçlemenin ikinci filmi mi? kanka ne diyon bu zaten dördüncü değil mi? yönetmenlikte minibüs şoförü ekolü bu: "dörtleme" sdlkfjldskfjlsdkfjs. \m/

Emre A dedi ki...

sdlfkjsdlfksdflk devam filmi gibi dursa da yeni bi üçleme bu kanka. 2 film daha çekilecek bu kadroyla. matrix gibi. serinin 4. filmi değil yani bu, 4. terminator filmi sadece.

Loreathan dedi ki...

Arada tırt olaylar olmasına rağmen hastasıyız Terminator camiasının.

arka sıradan bi okur dedi ki...

ya radyohedbengır filmdi o gerçek değildi. niye tank üretmiyolar falan demişin hani.. kaptırma kendini o kadar.

Emre A dedi ki...

tamam aklımda tutmaya çalışıcam (söz vermiyorum)

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Biyolojik bomba niye kullanmıyorlar? Ortalığı radyasyona, hastalığa kessinler terminatör gönüldaşlarım, bak bakalım John Connor ibnesi fare gibi can vermiyor mu o dehlizlerde lkajshdlkjasd Esamesi okunmaz.

Emre A dedi ki...

yapay zeka ya abi herhalde kafası basmıyo ibnenin bi yerden sonra sdlfksdljk.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Belki de kedinin fareyle oynadığı gibi oynamak istiyolar adamlar. Sonuçta insanları komple öldürürseler napacaklar ki? Metale demire baka baka hayat geçmez. Herkes demir amına koyim aklsjdhkjashdlkasd hahhaha
Tapu kadastroya gitsen terminatör, mutemet terminatör, arzuhalci terminatör, mankeni terminatör, sabah şekeri terminatör. Sikim öle hayatı lkahsdlkasd

Emre A dedi ki...

sdflksjdfkls eet o konuda da tanrıyı model alıyo olabilir. "direnişini yerim lan senin minnoş ahahah" diye izliyor olabilir john connor'ı sdlfkdslkflkjs yazık

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Ben de terminatör olmak istiyom lan : (

Emre A dedi ki...

e ol abi bu işlerin yaşı yok. hazırlan gir seneye öss'ye, yapamıcak adam diilsin.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

En alttaki foto da Daltonlar Terminatörleri gibi olmuş klajsdkjahskd

göd dedi ki...

evrimle taşak geçilmez sayın tt. çarpılırsınız.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Evrimi sikim amına koyim! Sanki bana bişi oluyo, 70 yıl yaşayıp ölüyoz gidiyoz. Amına kodumun evrimi milyarlarca yıl yaşıyor...

Travis dedi ki...

serinin diger filmleri ile kıyaslandırıldıgında ivme yükseliyor gibi..
ama C.Bale konusunda sana katılamıcam, hala Batman karekterini görüyorum bu filmde..
http://sigarayaniklari.blogspot.com/2009/06/terminator.html

scaat dedi ki...

yauv hafız o diil de şu robo terminatörlerde usb arabirim vardı ya, hala onun şoku içerisindeyim.

Emre A dedi ki...

dostum niye şaşırdın anlayamadım günümüzde bile araba teyplerinde usb girişi var artık flash diskindeki mp3'leri dinleyebiliyorsun. kocaman skynet robotunda olmasını yadırgamanı anlayamadım saygılar.

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

o değil de, diziyi neden bitirdiler ulaan..