23.05.2009

Merhaba Merhaba Ajda Pekkan



Henüz 63 yaşında. Eet henüz. Yani "oha hala genç!!!!1" demek için erken bence. Ben bildim bileli Ajda Pekkan'ın ne kadar genç olduğundan bahsediliyor. En iyi ihtimalle 10 sene evveli olsa 50 yaşında demektir. Çok yaşlı değil. Aynı şekilde "Ajda Pekkan filtresi" muhabbeti de bir o kadar eski? Hem kadın acayip zengin. Biz cd çalar nedir bilmezken kendisinin uzaktan kumandalı panjurları vardı. Sağlıklı beslenmesi ve formda kalması için yeterli miktarda parası vardı. Eli acaba en son ne zaman soğuk suya girmiş ya da "oha faturaya bak" demiş? Doğal yani neden yaşlansın ki. Medya da zerre yıpratmış değil. Bunlara rağmen zaten sayısını kimsenin bilmediği sayıda estetik operasyon geçirmiş biri. "mimik yapmıcammmm" diye de ölüyor hala. Ayakta zor duruyor. Kafa hep o tuhaf açıda. O donmuş balık bakışlarından yemin ediyorum ki korkuyorum. Aniden Thriller dansı yapmaya başlayacakmış gibi.

Parayı pulu rahatı geç gözüm yok süper loto tuttursam bile panjurlarımı kendim açıp kapamak isterim ama bu kadar estetik geçirmiş kendine obsesif derecede bakmış (gerontofobisi olduğunu düşünüyorum) birinin olduğundan genç gözükmesi son derece normal geliyor bana. Neyini takdir edeyim? Senin benim gibi olsun ama genç gözüksün, o zaman gitsin Tolga Gariboğlu Richard Alpert Hakan Peker üçlüsüne dördüncü olsun okey oynasınlar ama bu şartlarda bir esprisi yok. Dün konuşmalarını dinledim Beyaz Show'da. Yıl 2009 hala "auuu çocuklağr lütfeğn yapmağın" falan. Ajda Pekkan'ın "süperstarlık" müessesini reddederken şarkıcılık hayatının başındaymış gibi sarf ettiği sözleri mütevaziliğine değil, kendini 18 yaşında sanıp sonsuz dek yaşayacağını düşünmesine ve ilgisiz yaşayamayacak bir yapıda olmasına bağlıyorum.

Ajda Pekkan'ın şarkıcılığına gelirsek onda da aslında çok iç açıcı bir durum yok. Tanrı üretme yetisi de vermemiş bildiğim kadarıyla, arkadaşlarından aldığı şarkılarla yorumcu olarak devam ediyor sanat hayatına. Kendini geliştirebildiğini düşünmüyorum. Hep aynı vasat, risksiz/ruhsuz yorum anlayışı. Yine dün fark ettim ki artık güzel sesi de çıkmakta zorlanıyor, nefesi yetişmiyor.

Bir şarkıcıyı muhtelif sebeplerden çok sevmek onu "süperstar" yapmaz.

Ajda Pekkan bence abartıldığı kadar süper değil.

12 yorum:

robespiyer dedi ki...

halt etmişsin sen. her şarkı söyleyen kişi şarkı yazacak diye de ayrıca bir kanun mu var.

Emre A dedi ki...

her kuşu öpüp ona takılman ne kadar haklı olduğumu gösteriyor sdlkfjsdflk hayır ajda'yı "nesin sen kızım yaa" diye seven kızı bi yere kadar anlıyorum ama sen bambaşkaymışsın sdlfkjsdlkfdsjk.

kaba şimşek dedi ki...

söz yazmasın hadi anlarım da bu kadının dans yeteneği ritm duygusunun sıfır olduğunun en büyük ispatı. nasıl yorumcu olabilir la insan bu halde? yaa bi de o pornolardaki bu değil kanka alman bi kadın o!! çok benziyolar ama sldkfjdslfjdlsfjlds

filip dedi ki...

zaten otisabi'yle olan konuşmalarından zekasını anlayabiliyoruz. ama şimdi olgun kadın fetişi bizleri bu tarz postlarla ajda pekkan'dan soğutamazsın. yeri geldiğinde harbi taş gibi ekranda durmaktadır. ha makyajlı, estetikli.. o ayrı.

Emre A dedi ki...

@kanka

hülya koçyisdlfkjslfksklsdjlk

@philip

seviyeyi düşürmek istemesem bişi derdim ama slfkjsdflk kategorin yanlış dostum o kadar diyeyim

kaba şimşek dedi ki...

kanka sayende hit tavan yaptı. gugıla mature yazan soluğu burda alıyor sdlkfjdslkfjdlksfjlskdfj

Emre A dedi ki...

sdlkfjsdlkfdsljk

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Geçen Ajda şarkı söylerken ağzından salya aktı bi sürü ama Ajda'nın bundan haberi olamadı lkajhsdkjhaksd

Adsız dedi ki...

walla bende tırsım tırsım tırsıyorum bu kadından.
PS:bacaklar hala sütun o ayrı:P

vera dedi ki...

acıklıyorum arkadaşlar. Bu hatunun müzik kulağı yok. efem , ne demek -müzik kulağı- . Hani bir yerde bi şarkı calar, ilk kez yada bir iki kez dinlemişdir ve hemen kapar ya bazı insan. melodiyi hızlı algılar felan. hah işte ona müzik kulağı diyoruz. Hatunun sesi güzel ama bir şarkının melodisini ezberlemeden asla söyliyemiyor. ve nasıl ezberletilirsede öyle okuyor. Misal orkestra dürüyemin güğümlerini çalıyor ajda da sölüyor , o sırada orkestra şarkının yarısında ,manda yuva yapmış söğüt dalına'yı bile çalmaya başlasa Ajda hic istifini bozmadan düreyimi söylemeye devam eder. o yuzdendirki hala Şan dersi alıyom geyiğiyle aslında melodi ezberliyodur.

meraksız melahat dedi ki...

genç deil sadece fazla botokslu.

siminya dedi ki...

63 müydü o? ben 80 falanda ondan bu kadar şaşırılıyor bi hoş olunuyor sanıyordum